Въпреки критиките: Лео Меси доказа на Лига 1 и ПСЖ, че все още го "бива"


Въпреки критиките: Лео Меси доказа на Лига 1 и ПСЖ, че все още го "бива"
Снимка: Getty Images

2318 0

Голямата звезда на ПСЖ - Лионел Меси, изпрати още един доста успешен сезон, ако се позовем изцяло на неговата статистика във френската Лига 1. Въпреки многото критики по адрес на аржентинеца - "Бълхата" доказа, че все още може да се представя на изключително високо ниво.

Цифрите не лъжат

Лионел Меси се превърна във футболиста, който се отчете с най-много асистенции през сезона в Лига 1 - цели 16 голови подавания, също така той дели мястото с още двама футболисти за най-много създадени шансове - 29. Към това можем да добавим 976 паса във финалната третина, както и най висок процент очаквани асистенции (xA) - 16.2.

Лионел Меси също така се слави и със своя отличен дрибъл, а фактът, че е завършил цели 102 дрибъла, показва, че той все още умее да прави това. Аржентинецът също така се отчете общо с 21 попадения и 20 асистенции във всички турнири, помагайки на ПСЖ да защити трофея си в Лига 1.

Въпреки невероятното си представяне през сезона феновете на ПСЖ не изпратиха Лионел Меси подобаващо, но и той не им остана длъжен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички