Кой е на линия? 3 добри и 2 не толкова новини за Барселона преди "Ел Класико"


Кой е на линия? 3 добри и 2 не толкова новини за Барселона преди "Ел Класико"
Снимка: Getty Images

1974 0

Три от големите звезди и титулярни играчи на Барселона по всяка вероятност ще бъдат на разположение за голямото дерби срещу Реал Мадрид, твърди "SPORT". 

Роберт Левандовски, Педри и Рафиня ще са на линия за Шави за "Ел Класико", пише изданието. Двубоят е насрочен за събота (28-и октомври), от 17:15 часа (българско време).

Добри новини

Каталунците трябваше да се справят със сериозни кадрови проблеми през последните седмици. Педри, който отсъства от август, се очаква да се завърне в игра след паузата за национални отбори. Това означава, че той ще може да вземе участие в битката с "кралете". До момента 20-годишният полузащитник има едва 2 мача в Ла Лига тази кампания, отбелязвайки 1 гол.

Рафиня от своя страна получи травма в подколянното сухожилие при победата над Севиля с 1:0 на 30-ти септември. Бразилският национал взе участие в 6 срещи този сезон, записвайки 2 попадения и 1 асистенция. Той също ще се завърне срещу "лос бланкос".

На дневен ред идва и казусът с полския голмайстор на "блаугранас". Левандовски изигра 8 мача в испанския елит тази есен, отличавайки се с 5 гола и 3 асистенции. Той изпита болка в коляното при успеха с 1:0 над Порто на 4-и октомври. По всяка вероятност ще пропусне няколко срещи, но се очаква да е на линия за тази с "белия балет".

Кои липсват?

Новините за Шави и компания обаче не са единствено добри. Защитникът Жул Кунде, както и младокът Ламин Ямал, най-вероятно ще пропуснат "Ел Класико". И двамата бяха контузени при визитата на Гранада неделя вечер. За 16-годишния нападател все пак има обнадеждаващи вести.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички