"Играя, за да дриблирам" - новият нападател на Испания, който измъчи и обезличи Барселона


"Играя, за да дриблирам" - новият нападател на Испания, който измъчи и обезличи Барселона
Снимка: Getty Images

2517 0

Равенството 2:2 на Барселона срещу Гранада в "Нуево Лос Карменес" беше зрелищен двубой, след който и двата отбора съжаляват, че не са взели трите точки. Домакините поведоха с два гола преднина в рамките на откриващия половин час, преди попаденията на Ламин Ямал и Сержи Роберто да спасят точка за каталаунците. А в самия край на двубоя не бе зачетен и гол на Жоао Феликс заради засада. 

Да измъчиш Барселона с играта со

Големият извод от мача беше представянето на Браян Сарагоса. 22-годишният футболист е високо оценен от анализатори и фенове на испанския футбол, но едва след представянето му срещу Барселона и останалите фенове забелязаха колко добър е всъщност. 

Сарагоса измъчи Барселона през голяма част от вечерта. Той отбеляза след само 17 секунди игра, преди да добави втори в 29-та минута. Последният беше особено впечатляващ, тъй като се подигра с Жул Кунде, преди да размине и Марк-Андре Тер Стеген.

Сарагоса е андалуско момче, роден в Малага, той се присъединява към младежката формация на Гранада през 2019 г. След като прекарва няколко сезона в Б отбора на клуба, той се налога в първия отбор миналия сезон, като им помогна да си осигурят промоция обратно в Ла Лига.

Любов към футбола и специално към дрибъла

Той вкара пет гола и направи една асистенция в 34 изяви през кампанията 2022/23, но цялостната му игра развълнува феновете. Той винаги се стреми да победи прекия си опонент и често е много успешен с дрибълите си.

Marca припомня, изказване на Сарагоса че дрибълът е най-добрият му атрибут и най-голямата му страст във футбола. "Играя за дрибъл. Не играя, за да тичам след топката или за нещо друго. Откакто бях малък в квартала, цял живот съм играл да дриблирам и в крайна сметка играя за това".

В началото се възхищава на Меси сега на Винисиус

Като млад Сарагоса е съсредоточен да гледа на Лионел Меси, което едва ли е изненадващо – но сега той казва, че използва суперзвездата на Реал Мадрид Винисиус Жуниор като вдъхновение.  "От малък моят ориентир винаги е бил Лео Меси, защото той винаги е бил най-добрият. Харесвах много Неймар и сега, напоследък, гледам много Винисиус в Ла Лига".

Сарагоса вече изравни головата си сметка от миналия сезон през настоящата кампания и разбираемо представянето му беше забелязано от старши треньора на Испания Луис де ла Фуенте, който го повика за следващите два мача на Ла Роха от квалификациите за Евро 2024 срещу Шотландия и Норвегия. Справедлива награда за упоритата му работа през последните няколко седмици.

За щастие на Гранада, Сарагоса остава напълно отдаден на тях. Въпреки това няма да е изненада, ако клубове в Испания и Европа започнат да го забелязват и да се опитат да направят ход в бъдеще, вероятно още през януари. А след отмененото попадение на Жоао Феликс феновете на Барселона бяха изключително недоволни, като смятат решението за неправилно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички