Килиан Мбапе разказа защо не е преминал в Реал Мадрид още през 2014 година


Килиан Мбапе разказа защо не е преминал в Реал Мадрид още през 2014 година
Снимка: Getty Images/Guliver

3278 0

Реал Мадрид отдавна има интерес към звездата на ПСЖ Килиан Мбапе и дори е бил близо до това да подпише договор с него през 2014 година. Тогава младокът посещава базата на клуба и получава шанса да се запознае с Кристиано Роналдо и Зинедин Зидан, но в крайна сметка остава във Франция.

"Родителите ми искаха да започна кариерата си във Франция, да получа образование там. Да играя футбол, но и да уча. Да отида в Испания, дори при Зидан, това беше друга държава, друга култура...", спомня си Мбапе в интервю за "L`Obs"

Нападателят не пожела да отговори на въпроси за бъдещето си, имайки предвид, че договорът му с парижани изтича през 2022 година, но заяви, че иска винаги сам да си поставя предизвикателства, защото това му позволява да не се отпуска.

Килиан Мбапе говори и за трудностите, които е изпитал, когато неговата звезда е започнала да изгрява:

"В началото беше трудно да нося тази тежест, защото бях много млад. Бях на 18-19 години и обичах да правя това, което всеки 18-19 годишен обича да прави. Но, на терена ми бяха казали да се държа като възрастен. Когато искаш да си на върха, няма място за незрели хора, няма място за деца. Това е свят за възрастни и трябва да си готов за него!", добавя философски световният шампион от 2018 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички