Кике Сетиен спасява кариерата на Коутиньо


Кике Сетиен спасява кариерата на Коутиньо
Снимка: Getty Images/Gulliver

1224 0

В Барселона бяха силно убедени в решението си да продадат Филипе Коутиньо по време на летния трансферен прозорец. Неясната финансова ситуация при подновяването на футбола след пандемията от коронавирус обаче може да промени тяхното решение.

За момента единственият по-сериозен кандидат за подписа на бразилеца е Челси. Треньорът на Барса Кике Сетиен обаче може и да даде втори шанс на Коутиньо на „Камп Ноу“, като му смени позицията на терена. Настоящият треньор на каталунците мисли да пробва бразилеца в сърцето на халфовата линия – позиция, която той заемаше по време на престоя си в Ливърпул. Бившият мениджър на Барселона Ернесто Валверде използваше Коутиньо като крило на левия фланг, а 27-годишният играч така и не успя да се адаптира към въпросната позиция. Сетиен бе натоварен със задачата да се справи с проблема, а испанският треньор смята, че решението е да пусне Коутньо в центъра на терена. Благодарение на атакуващите си качества, бразилецът може да се окаже добър партньор на Артур Мело или Френки де Йонг, като Серхио Бускетс играе зад тях.

Барселона все още има да доплаща 20 милиона евро на Ливърпул, ако Коутиньо изиграе 100 мача за каталунците. В момента той има 74 и ако остане на „Камп Ноу“ през следващия сезон, почти сигурно ще мине въпросната бройка. А ето в кое първенство мечтае да играе Коутиньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички