Карло Анчелоти "захапа" Почетино заради Мбапе и заяви, че утре е ключов ден за Реал Мадрид


Карло Анчелоти "захапа" Почетино заради Мбапе и заяви, че утре е ключов ден за Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

1650 0

Карло Анчелоти говори преди ключовия мач от Ла Лига с Еспаньол, който може да официализира 35-ата титла на Реал Мадрид. Тимът се нуждае само от точка, но в същото време специалистът трябва да поглежда и към идната седмица, когато "кралският клуб" посреща Манчестър Сити в полуфиналния реванш от Шампионска лига. "Викингите" имат да наваксват един гол пасив, а една от най-големите въпросителни е дали Анчелоти ще хвърли Бензема в уикенда или ще го пази свеж за европейското дерби. Ето какво коментира специалистът по най-горещите теми: 

"След мача в Англия играчите вече мислеха за Еспаньол. Големите тенисисти, когато имат мачбол, го печелят. Дано успеем да го направим още утре. Обикновено говоря с играчите, чието мнение е важно преди срещата. В крайна сметка аз решавам кой да играе. Към момента не са много момчетата, които са ми се оплакали, че са изморени. Мнението на футболиста е важно, но не е най-значимото", заяви Анчелоти.

"Надявам се Карим да вкара 50 гола... Винисиус и Асенсио също вкараха много през кампанията. Кроос и Модрич допринесоха за успехите, а Родриго дори и да се разписа по-малко пъти, той правеше разликата в редица срещи".

"Треньорите на пресконференциите не могат да кажат цялата истина. Това е нормално. Ние мислим само за две неща - победи през уикенда и в сряда. Това са единствените неща, които ни интересуват в момента", отговори Анчелоти на въпросите, свързани с Килиан Мбапе. Това беше нужно, след като Маурисио Почетино обяви, че Мбапе остава в ПСЖ.

Наставникът на "белия балет" коментира какви рокади ще направи през уикенда и акцентира върху здравето на футболистите: "Нека поговорим за единадесетте. Имаме проблеми в защита. Ще се наложи да включа Вайехо сред стартовите 11, въпреки че играе рядко. Трябва да изберем друг централен защитник, който може да замести Каземиро. В халфовата линия имам опции с които да освежа състава като Камавинга и Себайос. Асенсио също няма оплаквания, а утре ще разберем как се чувства Карим. Най-важното е да предотвратя контузиите на изморените играчи. Алаба със сигурност ще пропусне двубоя, но се надяваме той да бъде готов за сряда", обобщи мениджърът. 

А ето какви празненства готвят Реал Мадрид, с които да отпразнуват поредната титла!

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички