Разкриха колосалната сума, която Реал Мадрид ще налее в трансфера на Рюдигер


Разкриха колосалната сума, която Реал Мадрид ще налее в трансфера на Рюдигер
Снимка: Getty Images

1876 0

Футболистът на Челси Антонио Рюдигер най-вероятно ще премине в Реал Мадрид през лятото като свободен агент, тъй като неговият договор с Челси изтича през месец юни. Преговорите между немския национал и „белия балет“ вървят доста добре. Преди време също е имало преговори между двете страни, но без успех. След 1/4-финалните сблъсъци между двата отбора в Шампионска лига интересът на „кралския“ клуб се е подновил с пълна сила.

За Рюдигер винаги е било приоритет да остане на „Стамфорд Бридж“, но ситуацията покрай смяната на собствеността и неяснотата в клуба са го накарали да размисли и да поиска ново предизвикателство, но извън Англия, тъй като централният защитник чувства Челси като свой втори дом.

В момента се уговарят някои детайли по сделката. След уточняването им се очаква годишната заплата на Рюдигер да достигне до 11 милиона евро. Продължителността на контракта може да бъде за 4 сезона или 4 сезона с опция за удължаване с един сезон. Така през тези 4 сезона чистата заплата на немския национал ще достигне до 44 милиона евро. Евентуални комисионни също трябва да бъдат включени при сделка.

Така Реал Мадрид ще инвестира около 59 милиона за привличането на Антонио Рюдигер, но тази инвестиция изглежда доста добра, имайки предвид класата, която германецът би донесъл на „Бернабеу“ и конкуренцията на двамата титулярни централни защитници – Дейвид Алаба и Едер Милитао, които изпитват известни проблеми от началото на сезона.

 Вижте още: Как реагира Флорентино Перес на въпроси за Мбапе и Халанд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички