Реал Мадрид излиза срещу Еспаньол за титлата през уикенда, 250 000 души ще празнуват заедно


Реал Мадрид излиза срещу Еспаньол за титлата през уикенда, 250 000 души ще празнуват заедно
Снимка: Getty Images

1642 0

Реал Мадрид не изигра най-добрия си мач при визитата на Манчестър Сити през седмицата и загуби с 3:4, но феновете могат да си върнат усмивките още през уикенда. Тимът на Карло Анчелоти може да подпечата рекордната 35-а титла на Испания, ако успее да спечели само точка при домакинството на Еспаньол. "Викингите" се нуждаят от само едно реми в последните пет кръга, а "кралете" вече работят върху евентуалните празненства.

Мадридчаните винаги са поддържали отлични отношения с каталунския клуб, но именно срещу него е първата възможност за вдигането на трофея. Според прогнозите, близо 250 000 души ще се съберат на историческия площад "Сибелес", ако отборът не загуби от Еспаньол. Тази бройка надхвърля в пъти капацитета на "Сантиаго Бернабеу" и със сигурност футболистите и ръководството на Реал ще уважат събралите се привърженици. Историята помни партита до зори след вдигането на трофея от Кралския клуб, но в случая това надали ще се случи заради ранния час на двубоя (17:15 ч).

Каквото и да става, едно е сигурно - празненствата ще бъдат ограничени заради важния реванш срещу Манчестър Сити, който е само пет дни по-късно в испанската столица. Срещата е изключително важна за столичаните, защото не са триумфирали в любимия си турнир от 2018 година. Истинските празненства биха били в края на месец май, когато ще е станал ясен тазгодишният шампион на Европа, като още е възможно това да бъде именно Реал Мадрид.

Marca изяснява и че клубът със сигурност ще бъде награден през уикенда, за разлика от други години, когато е триумфирал в испанското първенство, но от федерацията не са били подготвени да наградят шампионите. Това се случи през 2017 г., а три години по-късно "кралете" бяха наградени пред празни трибуни заради пандемията.

А ето как реагираха бивши звезди на головете на Бензема срещу Манчестър Сити!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички