Карло Анчелоти с коментар след победата на Реал Мадрид над Атлетик Билбао


Карло Анчелоти с коментар след победата на Реал Мадрид над Атлетик Билбао
Снимка: Getty Images

1325 0

Карло Анчелоти призова Винисиус Жуниор да бъде "уважаван повече" след победата на Реал Мадрид с 2:0 срещу Атлетик Клуб в неделя, като каза, че нападателят е обект на прицел от противникови играчи и фенове.

Треньорът на Мадрид трябваше да успокоява Винисиус през второто полувреме на мача на Сан Мамес, след като беше ядосан от някои предизвикателства на играчите на Атлетик. По-късно Анчелоти смени бразилския национал в 83-ата минута, след като самият той получи жълт картон.

" Казах на [Винисиус] да играе неговата игра“, каза Анчелоти на пресконференцията си след мача. " Първо той е страхотен играч. Но е много чувствителен... всички го бутат. Противниците го ритат, феновете на противника, понякога и съдиите. Днес той получи жълт картон, но го ритаха много. Трябва да помним, че той е много млад и е под натиск от всички. Понякога може би губи фокуса си, но е много млад. Обичам го. Искаме да бъде уважаван от всички малко повече."

Винисиус имаше сблъсъци с опоненти няколко пъти този сезон, включително инцидент в Майорка през септември, който доведе техния капитан Антонио Райо да определи стила на игра на нападателя като "провокативен". Той също беше жертва на расистки скандирания от опозиционни фенове, обвиняващи Ла Лига, че "не прави нищо", за да се справи с проблема .

Анчелоти даде почивка на Лука Модрич и Тони Кроос за победата на Мадрид над Атлетик, като стартира Дани Себайос в средата на терена, след като той вдъхнови победата с 3:2 срещу Виляреал в осминафиналите на Купата на Краля.

"Риск? Не", каза Анчелоти, когато го попитаха за смяна на Модрич и Кроос. " Не мисля така. Това е момент от сезона, в който е важно да имаме по-мотивирани играчи.

Това е труден момент. Себайос и Асенсио го заслужаваха с това, което направиха срещу Виляреал. Тони игра всеки мач и може би почивката е добра за него. Лука можеше да играе, но аз избрах този [отбор] и се получи добре."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички