2878 дена по-късно: Билбао ще чупи "карък" от времето на Роналдо и Адурис с Реал Мадрид


2878 дена по-късно: Билбао ще чупи "карък" от времето на Роналдо и Адурис с Реал Мадрид
Снимка: GettyImages

1161 0

Точно 2878 дена! Толкова изминаха от последната победа на Атлетик Билбао над Реал Мадрид в Ла Лига. Именно и в испанския елит тази вечер баските приемат столичани в двубой от 18-тия кръг на надпреварата.

Днешните домакини не са побеждавали едноименния си противник от седми март 2015 г., когато с 1:0 пречупват Реал Мадрид, който бива воден именно от Карло Анчелоти.

Тогава двубоят е насрочен за 19 часа българско време, с 3 часа по-рано от днес, а Адурис вкарва единственото попадение в средата на първата част. 

След това двата тима изиграват 17 двубоя за всички турнири в Испания, но по-непретенциозния тим така и не успява да запише успех в среща от Ла Лига. Личат обаче няколко любопитни победи в последно време - една от тях е през януари 2021 г., когато Билбао елиминира Реал за Суперкупата на Испания и след това побеждава и Барселона за трофея.

Година по-късно баските побеждават със скромното 1:0 като домакин за Купата на Краля и по този начин се класират за полуфиналите в надпреварата, докато Реал се прощава с участието си в надпреварата.

Ето къде може да гледате Атлетик Билбао - Реал Мадрид НА ЖИВО по ТВ!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички