Реал Мадрид оцеля срещу Атлетик Билбао и се върна на победния път в Ла Лига (ВИДЕО)


Реал Мадрид оцеля срещу Атлетик Билбао и се върна на победния път в Ла Лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4455 0

Реал Мадрид победи като гост Атлетик Билбао с 2:0 в среща от 18-ия кръг на Ла Лига. Попаденията за "кралете" реализираха Карим Бензема и Тони Кроос. 

Атлетик започна по-активно срещата и пропусна две ситуации преди да дойте 25-а минута на първата част, в която Бензема откри с много хубав плътен шут от воле. През второто полувреме домакините се активизираха и положиха на сериозно изпитание колебливата в последно време защита на Реал. Гол на Иняки Уилямс бе отменен заради засада. 

Крайното 0:2 оформи Тони Кроос в пъвата минута на добавеното време, след хубава контраатака на "белия балет" и асистенция на Родриго. 

Победата връща Реал Мадрид в битката за върха на Ла Лига, като в момента, момчетата на Карло Анчелоти изостават на 3 точки от лидера Барселона, който спечели минимално срещата си с Хетафе по-рано.

Първо полувреме

Срещата започна с домакински натиск на Атлетик, но защитата на Реал отговори стабилно на нападението и до опасности за Куртоа не се стигна. Първият удар към една от двете врати дойде в 7 минута и бе дело на Карим Бензема, който се опита да вкара от границата на наказателното поле, но топката премина високо над вратата. В 14 минута центриране за домакините и удар с глава наложи на белгийския страж да показва уменията си и той предотврати попадение за Атлетик. в 17' последва нов удар към вратата на "кралете" дело на Нико Уилямс, който мина опасно, но не достатъчно точно, за да бъде гол. 

След тези ситуации, Реал се "поокопити" и натисна съперника, като удар на Бензема рикошира в защитник и излезе в корнер, а след това Асенсио нахлу опасно от дясно и бе фаулиран, но съдията не уважи претенциите на гостите. 

ГОЛ! Карим Бензема вкара страхотно попадение в типичен негов стил в 25' на срещата. Той се възползва от не добро отиграване в наказателното поле и успя да хване топката завъртайки се и вкарвайки от воле във вратата на Симон. Асистенцията е на Марко Асенсио

Video edited on Kapwing

След отбелязването на попадението, Реал даде инициативата на Атлетик, но до опасност не се стигна, въпреки че напрежението се покачи и прехвърчаха искри между футболистите на двата тима. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по подобие на първата, като Атлетик потърси бързо изравняване на резултата. В 59' на срещата пред защитника на Реал - Начо се откри невероятен шанс. Топката попадна в краката му след центриране от пряк свободен удар и той се опита с все сила да я оплете в мрежата, но единствено оцели вратаря на Билбао. В 65' Карим Бензема излезе сам срещу вратаря и не намери добре топката за изтрел, но след това бе отсъдена и засада.

Малшанс и за Марко Асенсио. Футболистът разигра добре с Валверде и Бензема, след което заходи и стреля по земя в противоположния ъгъл, но топката мина буквално на милиметри от вратата. Голям пропуск и за Иняки Уилямс, който получи пас и бе абсолютно забравен от защитата на "кралете", но нападателят на Билбао не намери очертанията. В 77' грешка в защита на Реал доведе до изравняване на резултата, но попадението не бе зачетено заради засада. Домакините сериозно натиснаха съперника в последните 10 минути на срещата, но "белия балет" оцеля след аркада от удари към вратата на Куртоа. 

ГОЛ! Тони Кроос, който се появи като резерва подпечата победата за Реал Мадрид в 91' на срещата. След бърза контраатака Родриго асистира на германския полузащитник, а той от средна дистанция не сбърка.

Стартови състави:

Атлетик Билбао: Симон - Берчиче, Вивиан, Паредес, де Моркос - Весга, Зарага - Беренгер, Сансет, Нико Уилямс - Иняки Уилямс

Реал Мадрид: Тибо Куртоа - Начо, Милитао, Рюдигер, Менди - Валверде, Камавинга Себайос - Асенсио, Бензема, Винисиус

Преди мача:

Възпитаниците на Карло Анчелоти са в неприятна ситуация, след като изостават от Барселона с три точки в Ла Лига, загубиха Суперкупата на Испания именно от каталунците, а в последния си двубой се затрудниха до краен предел срещу Виляреал за Купата на Испания.

Междувременно баските се справиха по-лесно с противника си за Купата - Еспаньол, но непостоянната им форма в Ла Лига ги праща до осма позиция във временното класиране. 

Столичани имат редица контузени, които допълнително усложняват ситуацията им. Алаба, Карвахал и Чуамени са сред основните такива, докато за домакините аут се очертава да е Алварес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички