Реал Мадрид мина през добре познат АД, но продължава за Купата на Краля (ВИДЕО)


Реал Мадрид мина през добре познат АД, но продължава за Купата на Краля (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4828 0

Испанският шампион Реал Мадрид буквално мина през ада, след като успя да навакса с изоставане от 2:0 на полувреме и победи с 2:3 Виляреал в 1/8-финалния сблъсък за Купата на Краля в Испания. Резервите Дани Себайос и Марко Асенсио се оказаха ключови, за да успее "белия балет" да се измъкне от ужасната ситуация, в която попадна през първата част. 

Още в третата минута защитата на Реал се пропука и допусна гол, който бе реализиран от Капу, а когато се впусна в атака Виляреал отбеляза и второ попадение във вратата на Тибо Куртоа. 

В началото на второто полувреме Карло Анчелоти прибегна до промени в състава, като шанс получиха Марко Асенсио и Дани Себайос. След появата им, атаките на "кралете" се изостриха и втория асистира за първия гол на отбора си дело на Винисиус в 57'. Едер Милитао изравни резултата 12 минути по-късно, след като "довкара" топката след удар на Карим Бензема. Крайният резултат се оформи след страхотна комбинация между Асенсио и Себайос в 86'. 

Така "кралете" се реваншираха след загубения финал за Суперкупата на Испания преди няколко дни и стават последния четвъртфиналист в надпреварата. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още преди да са изминали три минути от началото на мача Виляреал отбеляза попадение след неориентирана игра в защита на Реал Мадрид. Жерар Морено изпълни тъч, а Капу овладя и почти от нулев ъгъл оплете топката в далечния корнер на вратата. 

В 10' "кралете" се опитаха да отговорят, чрез Валверде, който получи удобна топка на границата на наказателното поле от Винисиус, но ударът му мина над вратата. След като получи попадението, Реал започна по продължително да държи топката, но домакините изчакват търпеливо на контраатака и една такава можеше да направи резултата 2:0 отново с удар на Капу, но този път бе неточен. 

В 25' на срещата гостите организираха хубава атака, след като Родриго проби и комбинира с Бензема, но защитата на "жълтата подводница" успя да неутрализира бразилеца преди той да отправи удар към вратата. 

Виляреал отправи нов опасен удар към Куртоа, след като за пореден път защитата на "белия балет" се бе изнесла дълбоко в противниковата половина и не успя да се прибере на време за контраатаката, но на пътя на топката застана Начо и блокира опасния шут. В 34' Менди получи хубав пас от Бензема и остана напълно непокрит, но ударът му попадна в ръцете на стража Йоргенсен. Родриго получи шанса за Реал да изравни резултата, но на голлинията се оказа защитник на домакините и изби топката. 

ГОЛ! Виляреал покачва резултата до 2:0 след отново неориентирана игра на бранителите на Реал и след кратко преразглеждане от ВАР за засада вече е на крачка от 1/4-финалите. Голмайстор този път е Чуквуезе в самия край на полувремето.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Реал Мадрид започна с превъзходство второто полувреме, но път до вратата на Виляреал не намират. Карло Анчелоти направи смяна и вкара Марко Асенсио и Дани Себайос на мястото на Родриго и Тони Кроос.

ГОЛ! Упоритостта в нападението на "кралете" даде резултат в 56' минута, Винисиус се "шмугна" покрай централната защита на Виляреал и с хубав плътен удар върна отбора си в срещата! 2:1

В 63' разсеяни действия на вратарят на домакините можеха да върнат "белия балет" напълно в срещата, но Винисиус не успя да овладее топката по най-добрия начин. Марко Асенсио получи правото да изпълни пряк свободен удар и се прицели ниско в дясната част на противниковата врата, но този път Йоргенсен внимаваше. 

ГОЛ! Едер Милитао се оказа на точното място след изпълнение на корнер за Реал и успя да "довкара" удар на Карим Бензема. Реал Мадрид се връща в мача в 70'!

Video edited on Kapwing

Последва огромен пропуск от Камавинга в 77', като този път той се "вклени" в защитата на "жълтата подводница", но поради скъсеното разстояние от страна на бранител не успя да насочи по най-добрия начин удара си. 

ГОЛ! Реал Мадрид стигадо пълен обрат в срещата с гол в 86'! Резервата Дани Себайос остана непокрит и засече върната назад топка от Марко Асенсио! С хубав пробив се отчете и Винисиус. 2:3 

Video edited on Kapwing

Стартови състави:

Виляреал: Йоргенсен - Фойт, Албиол (К), Торес, Морено - Капу, Парехо, Баена - Чуквуезе, Жерар Морено, Пино

Реал Мадрид: Куртоа - Менди, Рюдигер, Милитао, Начо - Кроос, Камавинга, Валверде - Винисиус, Бензема (К), Родриго

Виляреал - Реал Мадрид: Къде да гледаме осминафинала за Купата на Краля по ТВ?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Жълтата подводница" трябваше да потопи три отбора, за да стигне до тази фаза от състезанието. Съответно бяха победени Санта Амалия (с разгромното 9:0), Гуихуело (с 2:1 след продължения и два червени картона за домакините - 26' и 103') и Картахена (с 5:1).

Реал Мадрид пък преодоля Касереньо, но изпита неочаквано големи трудности. "Белия балет" спечели с минималното 1:0, а единственото попадение в срещата бе дело на бразилската перла Родриго в 69-ата минута.

В последните пет двубоя двата отбора са си разменили по една победа и са завършили наравно цели три пъти. Любопитното е, че два от случаите са при нулеви равенства - без попадения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички