Карло Анчелоти притесни феновете на Реал Мадрид преди 1/4-финала, обясни и за изтеклия си лиценз


Карло Анчелоти притесни феновете на Реал Мадрид преди 1/4-финала, обясни и за изтеклия си лиценз
Снимка: Getty Images

1542 0

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти даде пресконференция преди утрешния сблъсък от 1/4-финалите за Купата на Краля срещу Атлетик Билбао. Мачът в четвъртък вечер (3.02.) ще стартира в 22:30 ч. българско време и ще се проведе на "Сан Мамес".

"Това е много важен мач - четвъртфинал на турнир, който ни вълнува. Атмосферата ще бъде изключителна и ще трябва да покажем най-доброто. Играли сме много пъти срещу тях, като двубоят ще бъде оспорван", започна той, след което разкри какво е състоянието на голмайстора на отбора:

"Все още не знаем дали ще можем да използваме Карим Бензема. Той тренира индивидуално и се чувства добре, така че днес ще се включи в отборното занимание. След това ще решим дали ще пътува и ще играе. Няма да рискуваме, все пак не става въпрос за финал на Шампионската лига. Не искаме да предприемем риск контузията му да се влоши и той знае това. Ако няма да играе, причината е, че няма да може, а не, че ще го пазим за ПСЖ", разкри Татко Карло.

*Припомняме, че Бензема получи травма при домакинството на Елче на 23 януари и бе заменен от Лука Йович в 58-ата минута при резултат 0:1. В 33-ата пък французинът бе изпуснал дузпа!

"Трябва да решим за южноамериканските национали и да видим в какво състояние ще се приберат. Ако са добре и са само уморени, те ще играят. Може и да не стартират мача, но ще имам нужда от тях. Все още не съм решил кой ще бъде на вратата, но може Тибо Куртоа да играе. Не съм казвал, че Андрий Лунин е само за Купата на краля, той може да играе и в Ла Лига. Ще реша утре", допълни наставникът на "белия балет" и след това отговори на въпрос за своя лиценз, след като се появиха информации, че е с изтекъл срок:

"Треньорският ми лиценз? Опитвам се да спазвам законите и правилата. Става въпрос за недоразумение. Лицензът ми изтичаше, но местната федерация ми помогна да премина курс през октомври, така че става въпрос за липса на комуникация. Благодаря на федерацията за оказаната помощ".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички