УЕФА иска от Карло Анчелоти да положи изпити за лиценз


УЕФА иска от Карло Анчелоти да положи изпити за лиценз
Снимка: Getty Images

1188 0

УЕФА прати на Карло Анчелоти официално писмо с изискване той да се яви на изпити за възобновяване на треньорския лиценз. На 31 декември 2021 г. изтече срока на лиценза на италианския специалист и ако той не го поднови, няма да има право да е на резервната скамейка на Реал Мадрид в близките мачове.

Това писмо предизвика бурна реакция сред журналистите и феновете. Испанската футболна федерация също заяви, че треньор от калибъра на Анчелоти няма нужда от никакви изпити след 1200 мача като старши треньор във водещите първенства и 21 спечелени трофея.

След като изкара изпита, Анчелоти ще може отново да получи разрешение да работи. Решението на УЕФА обаче намери и подкрепа, след като бяха припомнени примери с Франк Рийкард и Чезаре Прандели, които от години не са треньори.

Анчелоти се завърна в Реал Мадрид преди началото на сезона и изведе "белите" до водеща позиция в испанската Ла Лига. След 22 изиграни мача Реал има 50 точки и е на 4 пред втория Севиля. 

Вижте и какви значителни промени в собствеността на Реал Мадрид могат да се случат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички