Карим Бензема се развихри с 2 попадения и донесе победата на Реал Мадрид срещу Валядолид (ВИДЕО)


Карим Бензема се развихри с 2 попадения и донесе победата на Реал Мадрид срещу Валядолид (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7353 0

Реал Мадрид успя да победи Валядолид като гост с 2:0 в двубой от 15-ия кръг на Ла Лига. И двете попадения паднаха в заключителните минути на срещата, а техен автор бе Карим Бензема.

Мачът започна добре за мадридчани и те владееха инициативата през по-голямата част от първото полувреме, но така и не успяха да се доберат до ценния гол.

Двата тима бяха оставили най-интересното за самия край на срещата. В 83-ата минута, след намеса на ВАР, бе отсъдена дузпа за Реал. Зад кълбото застана Карим Бензема и откри. 6 минути по-късно отново французинът вкара и оформи крайното 2:0 за своя тим.

Реал Мадрид вече е първи в Ла Лига, изпреварвайки Барселона. Мадридчани имат точка повече (38) от своя конкурент за титлата (37), но и мач повече.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна по по-добър начин за мадридчани. Реал установи контрол над играта рано-рано и натсикаше сериозно своя противник. В 10-ата минута се стигна до чудесен шанс за гостите. Марко Асенсио получи чудесен пас, който разсече защитата на Валядолид. Испанецът нанесе хубав удар към долния ляв ъгъл, но Жорди Масип спаси и опази вратата си суха.

Реал продължи да доминира и създаваше положение след положение, но така и не намираше гола. В 17-ата минута Винисиус отправи хубав удар, но той бе спасен от Масип. При добавката Бензема стреля, но топката прелетя над напречната греда. В 29-ата минута гостите имаха претенции за дузпа, след като Марко Асенсио бе повален в наказателното поле, но 11-метров наказателен удар не бе отсъден.

Реал продължи да владее топката до края на първата част и търсеше гола, но изглежда запази най-доброто за втората част.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Реал излезе по-мотивиран през втората част. Момчетата на Анчелоти продължиха да владеят инициативата, но така и не намираха гола. В 57-ата минута Карим Бензема нанесе удар от границата на наказателното поле, но отново Масип отказа Кралския клуб с чудесно спасяване.

Валядолид живна в следващите минути и дори стигна до шанс за отбелязване на гол. В 68-ата минута Серхио Леон скочи най-високо и нанесе опасен удар с глава, който обаче мина встрани, за щастие на Тибо Куртоа.

В 81-ата минута настана истински хаос на терена. Хавиер Санчес игра с ръка в наказателното поле и след намеса на ВАР бе отсъдена дузпа за гостите. Санчес получи жълт картон, а пък неговият съотборник Серхио Леон бе изгонен с директен червен заради реплики към арбитъра. Зад кълбото застана Карим Бензема и не сбърка от бялата точка. 1:0 за Реал

Video edited on Kapwing

В 89-ата минута резервата Едуардо Камавинга действа много съобразително в предни позиции и пусна топка за Карим Бензема, който надбяга няколко защитници и с прецизен удар покачи до 2:0 за своя тим.

Video edited on Kapwing

Стартови състави:

Валядолид: Масип, Фреснеда, Хоакин, Х. Санчес, Ескудеро, Меса, Мончу, Агуадо, И. Санчес, Леон, Плано

Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Алаба, Рюдигер, Карвахал, Себайос, Кроос, Валверде, Асенсио, Винисиус, Бензема

Преди мача:

В гореспоменатия двубой от 2021 г. - "кралете" се наложиха като гости с 1:0. Този успех продължи серията от три победи, като те са общо 4 в последните 5 двубоя - и равенство.

Гостите са определяни за фаворити и се нуждаят от задължителна победа, тъй като изостават от Барселона на две точки и влизат в двубоя от втора позиция. Валядолид пък е 13-и във временното класиране - на 6 точки от зоната на изпадащите.

Лоша новина за домакините е и отсъствието на Кенеди, който продължава да се възстановява от контузия в слабините. В същото време Карло Анчелоти може да разчита на всичките си възпитаници.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички