Карло Анчелоти отговори на въпроси за Бразилия, Карим Бензема и Лионел Меси


Карло Анчелоти отговори на въпроси за Бразилия, Карим Бензема и Лионел Меси
Снимка: Getty Images

1475 0

Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, даде пресконференция преди подновяването на испанската Ла Лига. За "белия балет" предстои гостуване на 12-ия в таблицата - Валядолид.

Очаквано, Татко Карло бе запитан как би коментирал слуховете, че може да застане начело на националния отбор на Бразилия, след като Тите напусна поста заради отпадането на "селесао" на 1/4-финал на Мондиал 2022.

"Не знам. Никой от Бразилската федерация не ме е търсил и не ми се е обаждал. Аз просто искам да остана в Реал Мадрид. Никога няма да помоля Реал да ме остави да напусна клуба", категоричен бе 63-годишният италиански специалист, който има договор с "белия балет" до 30 юни 2024-а.

Относно отсъствието на Карим Бензема от националния отбор на Франция, Анчелоти заяви следното: "Не мога да говоря за решенията на националния отбор на Франция. Те прецениха ситуацията с Бензема и това е. Ние сме сигурни, че той ще ни помогне много през този сезон. Бензема се завърна при нас на 10 декември. Не беше в прекалено лоша форма и започна да тренира с тима. Игра 30 минути в първия приятелски мач и 45 във втория. Той имаше добра първа част от сезона. Това, което доказва в последните няколко дена, е, че е готов".

Старши треньорът на Реал Мадрид бе запитан и дали смята Лионел Меси за най-великия футболист в историята, след като аржентинецът триумфира в Катар и добави на сметката си единственото голямо отличие, което му липсваше до момента: "Трудно е да се каже. Кариерата му продължава, независимо дали е станал световен шампион или не. Във всяка ера има много добри играчи. Няма да ме чуете да казвам, че Меси е най-великият в историята. Наслаждавал съм се на най-добрите, гледал съм Марадона, Кройф, Ди Стефано, тренирам настоящия носител на "Златна топка"... Не знам кой е най-великият в историята", отговори той.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Футболът в Испания се завръща на 29 декември - кога играят Барселона и Реал Мадрид?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички