Какво направи Обамеянг? Това нарушение срещу Тони Кроос е за червен картон в английската Висша лига? (ВИДЕО)


Какво направи Обамеянг? Това нарушение срещу Тони Кроос е за червен картон в английската Висша лига? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3021 0

Бившият нападател на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг дебютира с гръм и трясък в Ел Класико, отбелязвайки два гола във вратата на Тибо Куртоа и асистирайки веднъж на Феран Торес, при категоричната победа на Барса срещу Реал.

Феновете на каталунците са в екстаз от неговите изяви на "Бернабеу", макар той да пропусна още едно-две изгодни положения в дербито. Тези на Реал Мадрид обаче закономерно се питат защо главният съдия, че и ВАР, подминаха изключително грубото му нарушение срещу Тони Кроос в началото на двубоя, което сериозно застраши здравето на немския полузащитник!

При конкретната ситуация Оба-Оба се хвърли на шпагат за една топка, а бутоните му се спряха в подбедрицата на Кроос. Слава Богу, халфът на Анчелоти се размина без контузия, но нападателят на Шави дори не получи жълт картон за случилото се.

От една страна това, може би, се дължи на факта, че Обамеянг бързо си призна вината и се извини, а Кроос не е от онези играчи, които преиграват. Но е факт, че при различна ситуация, това положение можеше да завърши по съвсем друг начин. Най-вече в английската Висша лига, в която Пиер-Емерик Обамеянг прекара доста години и където отлично знае, че се играе много твърд футбол, а реферите не се колебаят да гонят футболисти за подобни нарушения...

Вижте още веднъж шпагата на Обамеянг и преценете самѝ дали това не беше, ако не червен, то най-малкото жълт картон:

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички