Какво е написал главният съдия в доклада си след мача за проявата на Лионел Меси?


Какво е написал главният съдия в доклада си след мача за проявата на Лионел Меси?
Снимка: Getty Images/Guliver

1646 0

Тема номер 1 за днешния ден в Испания е първият червен картон на Лионел Меси с екипа на Барселона, дошъл след неспортсменска проява на аржентинеца спрямо съперников футболист във финала за Суперкупата на Испания, загубен с 2:3 от Атлетик Билбао след продължения.

Престижното испанско издание посочва думите на главния съдия в мача Хесус Джил Манцано за случилото се в края на срещата. Манцано не забеляза инцидента в реално време, но му бе сигнализирано от ВАР, разгледа действията на Меси на повторения и го изгони.

"Меси бе изгонен заради това, че удари опонент със своята ръка, използвайки прекомерна сила, докато се играеше. Случилото се обаче не бе в игрова дистанция от действията на терена" - написал Манцано в своя доклад.

Въпреки неговите думи, съдийският наблюдател не е споменал агресия в своите описания, което може да смекчи наказанието за аржентинската суперзвезда. А наказанието за Лионел Меси може да е от 4 до 12 двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички