Марадона и Меси: Гениите, които загубиха ума си на финал срещу Атлетик (ВИДЕО)


Марадона и Меси: Гениите, които загубиха ума си на финал срещу Атлетик (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3710 0

Лионел Меси напомни за един случай с Диего Марадона в неделя вечерта, но не по особено позитивен начин. На финала за Суперкупата на Испания срещу Атлетик Билбао Меси изпусна нервите си срещу съперник, който е вбесявал и Марадона по време на престоя му в Испания.

Въпреки че ситуацията на Меси беше далеч по-малко скандална от тази на Марадона. През 1984 г. Атлетик и Барселона се срещат на финала за Купата на Краля на "Сантяго Бернабеу", а играта предостави на Марадона шанс за реванш, след като левият му глезен беше наранен преди това срещу същия съперник.

Нещата са разгорещени през цялото време, но когато съдията свири последния си сигнал, Марадона просто избухва. Стига се до масово сбиване, като по целия терен се разменят удари и ритници.

В случая на Меси той просто се хвърли срещу Асиер Виялибре, нанасяйки удар по главата на нападателя на Атлетик, за да се стигне до червения картон Сега той ще пропусне следващите мачове на каталунците за Купата на Краля и Ла Лига. Докато Марадона напусна Барселона към Наполи малко след ожесточените сцени през 1984 г., бъдещето на Меси остава неясно, като договорът му на "Камп Ноу" изтича това лято.

А колко мача наказание може да получи Меси заради провинението си - вижте в този материал.

<

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички