Барселона се готви да защити Меси след изгонването му


Барселона се готви да защити Меси след изгонването му
Снимка: Getty Images/Gulliver

806 0

Барселона не възнамерява да чака наказанието на Лионел Меси, без да действа, а каталунците ще защитят капитана си след червения му картон във финала за Суперкупата на Испания. Аржентинецът получи първия и червен картон в кариерата си за Барса след нарушение срещу Асиер Виялибре.

"Меси беше изгонен за удряне на противник с ръка, използвайки прекомерна сила, докато топката беше в игра, но не на дистанция, която може да се играе“, пише Гил Манзано в доклада си след мача. Въпреки коментарите на Виялибре след това, официалният представител не споменава агресия, което означава, че Меси вероятно ще бъде изправен пред максимална забрана от три мача. Ако състезателната комисия прецени, че актът е бил агресивен, той може да бъде аут за между четири и 12 мача.

Барселона се надява на възможно най-малко наказание и подготвя документи, които да представи. Забраната на Меси ще влезе в сила веднага, което означава, че той ще пропусне срещу Корнела за Купатаи вероятно Елче в Ла Лига. Очаква се решение да бъде взето във вторник. А ново ВИДЕО показва различна гледна точка на нарушението на Меси - вижте го.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички