Каква е истината? Кандидат за шеф в Барса каза кой е виновен за провала със завръщането на Меси


Каква е истината? Кандидат за шеф в Барса каза кой е виновен за провала със завръщането на Меси
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

883 0

Виктор Фонт, който преди известно време се кандидатира за президент на Барселона, разкритикува настоящия такъв Жоан Лапорта. В основата на критиките му попадна клубната легенда Лео Меси.

Какво се случи?

Аржентинецът, който брани цветовете на каталунците в продължение на 20 години, се раздели с отбора през 2021-ва година. Кризата при "блаугранас" наложи напускането на голмайстора, който малко по-късно подписа с ПСЖ.

Въпросът с неговото евентуално завръщане на "Камп Ноу" обаче е все така актуален. Двете страни не крият симпатиите си една към друга и още това лято "чудото" можеше да се случи.

Сделката изглеждаше абсолютно сигурна, преди да претърпи пълен провал. В последния момент нападателят предприе неочакван ход, подписвайки с Интер Маями. Като причина за това той посочи все още колебливата ситуация при каталунците. Според Фонт, проблемът е изцяло в ръководството на клуба.

Чия е вината?

"Една от най-големите грешки беше раздялата с Меси. Шави беше луд по идеята той да се завърне това лято, но това не се случи. Причината са тези неща, моделът на управление трябва да бъде сменен. Връзката Барса - Меси никога не трябваше да бъде скъсвана. С него резултатите, които щяхме да виждаме, биха били по-добре", коментира специалистът пред "SPORT".

А как самият Лапорта коментира проваленото завръщане на Меси?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички