Бащата на Меси преговаря с Манчестър Сити


Бащата на Меси преговаря с Манчестър Сити
Снимка: Guliver/GettyImages

2113 0

Според няколко източника бащата на Лионел Меси вече преговаря с отбора на Манчестър Сити за евентуален трансфер на неговия син. Във вторник вечер стана ясно, че капитанът на Барселона иска да напусне испанския гранд след разочароващия сезон на клуба и лошите отношения между аржентинеца и някои от ръководните фигури в отбора.

С излизането на новината за напускането на Меси някои от най-големите тимове в Европа като Манчестър Сити и Пари Сен Жермен вече започнаха да обмислят варианти за привличането на шесткратния носител на Златната топка. Според ‘RAC1’ и ‘TyC Sports’ бащата на звездата Хорхе Меси вече се е свързал със Сити, за да договори условията по трансфера на неговия син в отбора от Висшата лига. Бащата на Меси преговаря за двугодишен договор на с „гражданите“, но остава въпросителната около това, дали английският тим ще трябва да плати трансферна сума за аржентинската суперзвезда.

Меси вярва, че може да активира клауза в своя договор, която да го направи свободен агент в края на даден сезон на Барселона. Според каталунския гранд обаче тази клауза е изтекла през юни, което означава, че Манчестър Сити ще трябва да плати освобождаващата клауза на играча от 630 милиона паунда. Ако все пак не се наложи „гражданите“ да плащат клаузата за освобождаване на Меси от Барселона, те ще трябва да покрият огромната заплата на аржентинеца, която може да нарасне до 94 милиона паунда годишно.

А ето коя легенда на Барса счита Манчестър Сити като най-добрата дестинация за продължение на кариерата на Лионел Меси.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички