Как Гуардиола "отказа" Йозил да премине в Барселона вместо в Реал Мадрид


Как Гуардиола "отказа" Йозил да премине в Барселона вместо в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

2971 0

Бившият германски национал Месут Йозил, който наскоро обяви, че прекратява игровата си кариера, направи любопитно признание за това как е преминал в Реал Мадрид. Халфът, който е световен шампион за 2014 година с Бундестима, разкри, че през 2010 г. е бил пред дилемата кой да избере: Реал или Барселона.

"Беше решение между Реал Мадрид и Барселона. И в крайна сметка не беше въпрос на пари. Не знам дали това е известно, но посетих Мадрид и Барселона по това време и разликата беше Жозе Моуриньо. Моу ми направи ВИП посещение в Реал Мадрид. Заведе ме да видя стадиона и всички трофеи, които са спечелили. Това ме накара да настръхна", призна бившият вече футболист, цитиран от "Marca".

"Посещението в Барселона беше по-малко ентусиазирани и това, което беше по-разочароващо, е, че Гуардиола дори не си направи труда да се срещне с мен. Преди това пътуване наистина харесвах стила на футбола на Барселона и можех да си представя да играя с тях, но Мадрид даде всичко от себе си", продължи Йозил, който записа 159 мача и 27 гола с бялата фланелка. Спечели и три титли с "белия балет".

"Така че Жозе Моуриньо без съмнение беше най-важният фактор за моето решение. След посещенията ми решението ми беше сто процента ясно: исках да бъда играч на Реал Мадрид!", завърши германецът, който по тов време е бил играч на Вердер Бремен.

Наскоро Йозил коментира настоящото Ел Класико и обяви, че то няма предишния заряд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички