Официално: Месут Йозил се сбогува с футбола


Официално: Месут Йозил се сбогува с футбола
Снимка: Getty Images/Guliver

3010 0

Бившият германски национал Месут Йозил се сбогува с футбола. Това съобщи самият той с публикация в социалните мрежи. Полузащитникът с турски произход спира кариерата си на 34 години.

"След като размишлявах, обявявам напускането си на професионалния футбол. Падна ми се честта да бъда професионален футболист почти 17 години и съм невероятно благодарен за тази възможност. Но в последните седмици и месеци, когато получих няколко контузии, ми стана все по-ясно, че дойде времето да напусна голямата футболна арена", започва прощаването си бившата звезда на Реал Мадрид, Арсенал и други.

"Беше невероятно пътуване, изпълнено с незабравими моменти и емоции. Искам да благодаря на моите клубове: Шалке 04, Вердер Бремен, Реал Мадрид, Арсенал, Фенербахче, Истанбул Башакшехир. Както и на треньорите, които ме подкрепяха, плюс съотборниците, които ми станаха приятели.

Моите специални благодарности са към членовете на моето семейство и най-близките ми приятели. Те бяха част от моето пътуване от първия ден и ми дадоха толкова много любов и подкрепа както в добри, така и в лоши моменти. Благодаря на всички мои фенове, които ми показаха толкова много любов, независимо от обстоятелствата и без значение кой клуб представлявах.

Сега очаквам с нетърпение всичко, което ми предстои с красивата ми съпруга Амине и двете ми прекрасни дъщери Еда и Ела. Можете да сте сигурни, че ще ме виждате от време на време на страниците ми в социалните медии. До скоро, Месут", написа звездата.

Последният негов отбор остава турският Истанбул Башакшехир. Йозил е един от петимата най-добри германци, играли във Висшата лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички