"Мързелив и надценен"! Бивш играч на Челси съсипа от критики Месут Йозил


"Мързелив и надценен"! Бивш играч на Челси съсипа от критики Месут Йозил
Снимка: Guliver/GettyImages

4589 0

Бившият защитник на Челси - Джейсън Кънди, разкритикува остро един от големите футболисти на нашето време - Месут Йозил, който в четвъртък официално сложи край на своята кариера. Повод за думите му бе периодът на халфа в Арсенал.

Йозил при "топчиите"

Йозил се присъедини към "артилеристите" от Реал Мадрид за сумата от 42.5 млн. паунда пред 2013-та година. Той остана в клуба седем години и половина преди да напусне посока Фенербахче през януари 2021 г.

Бившият германски национал изигра 254 мача във всички турнири през периода си при "топчиите", записвайки 44 гола и 79 асистенции. Той помогна на тима да спечели 6 трофеи - 4 пъти ФА Къп и 2 пъти Суперкупата на Англия. Въпреки това обаче, Кънди изобщо не останал очарован от видяното от своя колега.

Мързелив и надценен?

"Мързелив и надценен в Арсенал. Никога не съм виждал играч с толкова много талант, който не може да контролира. Привържениците на Арсенал го обичаха, те са фенчета. Преди години казах, че нещо му липсва в играта", коментира бившият бранител пред "talkSPORT" и продължи, отговаряйки на въпрос, сравняващ го с настоящия халф на "артилеристите" Мартин Йодегор.

По-добър ли е Йодегор от Йозил?

"О, човече, честно, недей да започваш това. Това дори не е въпрос. Йодегор прави нещата да се случват. Избирам него, защото, според мен, Йозил е играч, който обича лукса", завърши той.

Едва ли Кънди обаче може да оспори чисто човешките качества на Йозил, който наскоро се понрави със страхотна благородна проява.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички