Ла Лига с 8 жалби заради расизъм срещу Винисиус, бразилецът създава собствен проект


Ла Лига с 8 жалби заради расизъм срещу Винисиус, бразилецът създава собствен проект
Снимка: Getty Images

2065 0

Звездата на Реал Мадрид Винисиус беше подложен на расистки обиди по време на няколко мача в Ла Лига. Последният инцидент е бил през миналия уикенд по време на мача в Барселона, където са отправени расистки обиди към бразилеца.

Това е осмата подобна жалба, която лигата подава само този сезон, в опит да се бори с расизма, пише "Marca". Винисиус е подложен на расистки обиди, откакто пристигна в Испания преди пет години, като не беше направено много, за да бъдат наказани провинилите се фенове. Съобщава се, че атаките са зачестили, особено след като 22-годишният бразилски нападател се превърна в една от звездите на Мадрид.

Отговорът на Винисиус

Винисиус говори за расизма в края на тренировката с бразилския национален отбор по футбол: "Не всеки може да има манталитета, който имам аз. Разбира се, всяко интервю, което давам, е много тъжно, че трябва да говоря за расизма. Надяваме се, че има по-малко случаи и се надяваме на един по-добър свят.

"Винаги е много трудно да се говори за расизъм, но с всеки изминал ден ставам все по-зрял, за да мога да говоря за това по-добре. Семейството ми и аз мислим да направим проект срещу расизма за деца в Бразилия, които страдат", сподели нападателят.

Ла Лига опитва да подкрепи футболиста с нови мерки

Изявленията на бразилеца получиха отговор от Ла Лига, която показа подкрепата си към футболиста в борбата му с този проблем. "Ла Лига и клубовете продължават да работят, за да сложат край на този бич. Всички сме обединени срещу расизма". В опит да се справи с проблема, испанското първенство увеличи броя на надзирателите на мачовете, особено тези, в които играе Винисиус, и насърчи феновете да докладват за всички случаи на расистко насилие. Лигата също е подала жалби до съдебните власти, но досега е имало малко действия за справяне с проблема". Междувременно не спират спекулациите, че Карло Анчелоти може да поеме Бразилия, ако се раздели с Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички