Как Барселона планира да събере пари за Ерлинг Холанд


Как Барселона планира да събере пари за Ерлинг Холанд
Снимка: Getty Images

4127 0

Испанският колос Барселона работи по план за събиране на 100 милиона евро за финансиране на трансфера на нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд през лятото, твърди Goal.com.

Дортмунд инвестира едва 20 милиона евро в привличането на Холанд, но сега ще очаква сериозна възвръщаемост при евентуална раздяла с норвежеца. Холанд отбеляза зашеметяващите 80 гола в първите си 79 мача за клуба.

Представянето на Холанд привлече вниманието на най-големите клубове в света, включително и това на Барселона, който е решен да спечели надпреварата за неговия подпис.

Барселона събира 100 милиона евро, за да вземе Холанд

Каталунците регистрираха рекордни дългове миналата година и все още са в процес на намаляване на разходите си за заплати, но Goal информира, че те могат да освободят значителна сума пари за трансфери, като продадат 49% дял в своята медийна продуцентска компания Barca Studios.

Тази продажба ще даде на клуба 100 милиона евро за покриване на цената на сделката за Холанд. Преди да се случи сделката за Barca Studios, трябва да се решат още много проблеми, най-вече около правата на играчите, засегнати в компанията.

От какво още се нуждае Барса за сделка с Холанд?

Барса преодоля бурни 12 месеца, в които клубът изпадна в тежка финансова ситуация. Клубът трябваше да се раздели с ключови играчи като капитана и рекордьор за всички времена Лионел Меси, заедно с Антоан Гризман, Жуниор Фирпо и Емерсън Роял, за да паднат под лимита на заплатите в Ла Лига.

Клубът все още има работа за вършене, тъй като заплатите на играчите все още са на 400 милиона евро - което е с 302 милиона евро над сегашното ограничение в испанския елит.

Барса ще трябва да разтовари още няколко високопоставени звезди, за да регистрира Холанд, като Усман Дембеле е сред тези, които са спрягани да последват Меси и компания на напускане на "Камп Ноу".

Тези 100 милиона обаче може и да не стигнат на Барселона, тъй като Борусия Дортмунд иска космическа сума за Холанд (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички