Ето парите, с които новият клуб на Холанд ще се раздели при закупуването му


Ето парите, с които новият клуб на Холанд ще се раздели при закупуването му
Снимка: Getty Images

2137 0

Потенциалната сделка за Ерлинг Холанд с който и да било клуб би възлязла на повече от 350 милиона евро, тръбят медиите в Испания. Норвежкият национал се очаква да напусне Борусия Дортмунд през следващото лято, когато откупуващата му клауза ще стане 75 милиона евро и има една дузина клубове на Стария континент, които са готови да я „отключат“.

Най-сериозен интерес към него има от Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси, Байерн Мюнхен и Пари Сен Жермен, като почти на 99% е сигурно, че нападателят ще отиде в някой от тези отбори.

Твърденията са, че Реал Мадрид е с полпозишън за подписа на №9 на вестфалци, като съвсем наскоро Холанд потвърди, че шефовете на Борусия го пришпорват да вземе решение за своето бъдеще.

Според Marca пък трансфер на Холанд ще коства 350 милиона евро, включително трансферната сума на бъдещия му клуб. В тези пари са включени още комисионните за агента му Мино Райола и бащата на футболиста, както и заплатата, която играчът ще изиска за следващите шест години.

21-годишният скандинавец се намира в чудовищна форма след преминаването си от Ред Бул Залцбург в Дортмунд, като през този сезон има 21 гола и шест асистенции в 18 мача от всички надпревари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички