Как Барселона може да намали разходите си за заплати с 200 милиона евро?


Как Барселона може да намали разходите си за заплати с 200 милиона евро?
Снимка: GettyImages

2074 0

Президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас, беше ясен в понеделник, при представянето на тавана на заплатите за всички испански клубове. Точно тогава стана ясна и сумата за заплати, която Барселона ще трябва да намали, за да влезе в наложената рамка. Тя ще бъде около 200 милиона евро. Сума, с която каталунците не са съгласни, но която Тебас смята за непроменима.

План за лятото на 2024 година, който трябва да се ускори

Първоначалните прогнози бяха да се реши наследеният проблем със заплатите до лятото на 2024 г., което съвпада с изтичането на договорите на няколко големи звезди. Бускетс има договор до 2023 г., а Пике и Алба до 2024 г., въпреки че централният защитник вече реши да се пенсионира в края на миналата година. Тези прогнози обаче ще трябва да се ускорят максимално.

За да постигне това, Барса ще трябва да продаде играч, за когото може да спечели значителна сума пари. Те нямат намерение да пускат играч от първия отбор, а от клуба казват, че има играчи, които не подлежат на трансфер. Това са Педри, Гави, Левандовски, Араухо, Кунде и още няколко от титулярите. Ако бъде продаден играч, който е пристигнал без пари или е преминал през академията, ползите ще бъдат още по-големи.

Преговори с важни играчи

Освен това Барселона ще трябва да преговаря за нови договори с някои играчи. Те го направиха с подновяването на Серхи Роберто и ще трябва да го направят и с Бускетс, ако капитанът в крайна сметка остане. Те също така могат да обмислят нови договори за играчи като Жорди Алба, Тер Щеген и Де Йонг.

С малко възможности за нови трансфери друг от рисковете на Барса за намаляване на разходите може да бъде да се насочи към играчи от школата. В този смисъл Нико и Абде може да се завърнат като играчи в първия отбор, въпреки че не е изключен трансфер, ако пристигне добра оферта. За клуба също е ясно, че трябва да намали разходите и бюджета на другите секции (баскетбол, хандбал и т.н.), тъй като възпрепятства разходите за заплати, които могат да се използват от първия футболен отбор.

А как Жоан Лапорта отговори на Тебас заради нападки към Барселона - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички