Шави похвали Фернандеш, но му "забрави" името и го нарече "португалеца"


Шави похвали Фернандеш, но му "забрави" името и го нарече "португалеца"
Снимка: Getty Images

2068 0

Мениджърът на Барселона Шави предизвика фурор, след като нарече Бруно Фернандеш "португалеца" в навечерието на гостуването на Манчестър Юнайтед в четвъртък. Двата отбора завършиха 2:2 на "Камп Ноу" в първия мач от елиминационния кръг на Лига Европа миналата седмица и оставиха всичко за реванша.

Преди тази първа среща Шави разкри възхищението си от работата, която Ерик тен Хаг е свършил през краткото си време в Юнайтед. Той е много добър, много го харесвам. Успя да изгради отбор и извлича най-доброто от всичките си играчи. Това говори много за него. Тактически той е много добър и се справя много добре със съблекалнята", заяви Шави.

Изборът му обаче да нарече вицекапитана Бруно Фернандеш като "португалеца" не се прие добре в някои кръгове на Юнайтед. "Той извлича целия талант от своите играчи. Виждате Санчо, Рашфорд, португалеца (б.р. Фернандеш). И вижте как играе Фред“, продължи той.

След неуспешна кампания 2021/22 г., Фернандеш се завърна във форма този сезон, като допринесе със седем гола и девет асистенции в 36 мача за Юнайтед досега, като същевременно беше и най-добрият играч на Португалия на Световното първенство по футбол. А кой играч, според Патрис Евра, е незаменим за състава на Юнайтед - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички