Рафаел Варан: Трябва да владеем емоциите си срещу Барселона и да останем спокойни


Рафаел Варан: Трябва да владеем емоциите си срещу Барселона и да останем спокойни
Снимка: Getty Images

1405 0

Защитникът на Манчестър Юнайтед - Рафаел Варан, е на мнение, че неговият отбор не трябва да се поддава на емоцията в реванша в Лига Европа срещу Барселона в четвъртък вечер. Първият двубой на "Камп Ноу" завърши 2:2.  Бившият бранител на Реал Мадрид знае много добре какво е необходимо, за да победи Барса. Той се е изправял срещу тях 21 пъти в кариерата си, като е спечелил седем и е завършил наравно шест.

Ман Юнайтед трябва да овладее емоциите си

"Мисля, че през последните месеци израснахме много. Играем с повече увереност и атмосферата ще бъде наелектризирана срещу Барселона. Трябва да управляваме емоциите си, да останем спокойни и да вярваме. Вече се подобрихме много като отбор и следващият етап е да победим отбори като Барселона. Това е голямо предизвикателство за нас и страхотна възможност", сподели Варан преди двубоя.

"Първият мач срещу Барселона беше двубой на най-високо ниво, между два отворени отбора, които искаха да пресират високо на терена. Може би можехме да вкараме повече голове през първото полувреме, но като цяло играхме с характер и самочувствие, което беше важно. За втория мач знаем точно как искаме да играем – с търпение, дисциплина и вяра. Имаме добър отбор и сме готови за предизвикателството", допълни той.

Ролята на Ерик Тен Хаг в отбора

Варан вярва, че Юнайтед са се подобрили този сезон, защото под ръководството на Ерик тен Хаг имат ясна идентичност и тактически план, който следват. "Мисля, че на първо място това е увереността и второ, мисля, че е дисциплината. Тактически ние следваме точно правилата. Знаем точно как искаме да играем и да управляваме играта. Качеството в отбора е налице и мисля, че с малко повече опит и манталитет на победители можем наистина да вдигнем много нивото. Това може би е разликата между този сезон и миналия".

А на кой играч на Юнайтед Шави "забрави" името - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички