Жул Кунде разкри какво го е накарало да избере Барселона пред Челси


Жул Кунде разкри какво го е накарало да избере Барселона пред Челси
Снимка: Getty Images

1432 0

Едно от летните попълнения на Барселона - Жул Кунде, даде интервю пред френското издание "L'Equipe", в което обясни защо е избрал да заиграе на "Камп Ноу", а не в английския Челси, който също проявяваше сериозен интерес към него:

"Първо, пристигнах в огромен клуб, който е имал много добри периоди, които напоследък са по-малко. Бях заинтересован да съм част от този отбор, който търси титли и да поставя клуба там, където винаги е бил - сред най-добрите", започна 23-годишният бранител и разкри, че е разговарял и с Шави Ернандес, и с Томас Тухел:

"След това имаше и разговор със старши треньора (б.р. - Шави). Говорихме за футбол. Той ме познаваше много добре, познаваше играта ми и качествата ми. Когато разговаряхме, той ми каза, че моите качества отговарят на плана му за игра. Говорих и с Тухел и също почувствах, че той иска да играят при тях, но просто предпочетох речта на Шави".

Бившият играч на Севиля се върна и на сезон 2021/22, изтъквайки позитивното влияние, което Шави веднага е оказал на "Камп Ноу": "Със Севиля бяхме на 15 точки пред тях по средата на сезона. Шави пристигна, видях промените, които направи и видях в каква посока тръгва. Хареса ми!".

*От началото на кампанията Кунде е изиграл 5 мача (2 в Шампионска лига и 3 в Ла Лига), в които се е отчел с 3 асистенции. След паузата за националните отбори Барса гостува на Майорка (1 октомври, 22:00 часа).

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Звезда на Реал Мадрид качи на пиедестал Карим Бензема!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички