Старши треньорът на Барселона обясни защо не дава много игрови минути на Ансу Фати


Старши треньорът на Барселона обясни защо не дава много игрови минути на Ансу Фати
Снимка: Getty Images

4393 0

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес даде пресконференция преди утрешното (17 септември, 17:15 ч.) домакинство на Елче от 6-ия кръг в Ла Лига, по време на която заяви, че ще продължава да подхожда предпазливо с 19-годишното крило Ансу Фати

В последната година и половина младокът беше измъчван от контузии, най-сериозната от които бе в коляното и го извади от терените в продължение на месеци. През настоящата кампания той е записал точно 194 минути в игра в общо 7 мача - 5 за първенство и 2 в Шампионска лига, но по-често се появява от пейката.

"Изготвили сме много предпазлив план. Той трябва да се превърне във важен играч за нас и да вдига темпото, но малко по малко. Ситуацията е трудна, тъй като не беше играл доста дълго, а възвръщането на скоростта и интензитета изискват както време, така и предпазливост и внимание", отговори Шави на въпрос кога Фати ще започне да играе по-често и след това уточни:

"Проблемът му не е психически. Аз го харесвам и искам да го пускам в стартовите 11. Говорихме преди седем или осем дена, той проявява разбиране. Често провеждам лични срещи с футболистите. Всички сме много близки, но най-вече с Ансу, защото неговият случай е специален".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Барселона назначи Жорди Кройф за спортен директор на клуба!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички