Жул Кунде използва публичното пространство, за да намекне за голямото си желание в Барселона


Жул Кунде използва публичното пространство, за да намекне за голямото си желание в Барселона
Снимка: Getty Images

1987 0

Бранителят на Барселона Жул Кунде заяви публично, че се надява да продължи да играе в центъра на защитата за своя клуб. Той обаче добави, че е готов да смени позицията си, ако възникне необходимост.

Кунде прекара голяма част от сезон 2022-23 в дебютната му кампания на "Камп Ноу", играейки като десен бек. Каталунците не можаха да подпишат с десен защитник, а впечатляващите изяви на французина го направиха безспорен титуляр на позицията.

"Надявам се да продължи! (бел. ред. да бъде използван в центъра на отбраната). Но най-важното винаги е отборът. Опитвам се да се представям добре навсякъде, където играя. Винаги съм на разположение на треньора", категоричен бе Кунде пред "Esport 3".

Контузиите на Роналд Араухо и Андреас Кристенсен означават, че Барселона има нужда от солидната игра на Кунде като централен защитник. С него в сърцето на отбраната - Серхи Роберто, игра като десен бек в първите четири мача от сезона.

Пристигането на Жоао Кансело под наем от Манчестър Сити това лято означава, че "блаугранас" най-накрая имат традиционен десен бек в състава си. В резултат на това много фенове и анализатори смятат, че Кунде ще продължи да действа на предпочитаната от него позиция.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Левандовски разкри как се е променил след акостирането си в Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички