Левандовски за промяната си в Барселона: Преди бях машина, а сега съм просто човек


Левандовски за промяната си в Барселона: Преди бях машина, а сега съм просто човек
Снимка: GettyImages

3840 0

Роберт Левандовски е един от най-добрите нападатели в Европа през последното десетилетие. 35-годишният футболист беше много важен за Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен, а сега продължава с доброто си представяне и в Барселона. Макар и не точно на същите обороти.

Промяната в Левандовски

Самият Левандовски призна това, въпреки че допълни, че индивидуалният му фокус се е изместил през това време в Каталуния. "Преди Барселона бях машина, тук станах човек", заяви пред AS.

"Някои от коментарите относно броя на головете, които отбелязах, бяха луди, особено през сезона с 41 гола в Байерн (подобрен рекорд на Герд Мюлер в Бундеслигата). Чупенето на рекорди вече не е основната ми цел. Най-важното нещо е да помогна на моя отбор да печели и да се наслаждавам на мачовете. Не ме разбирайте погрешно: все още искам да успявам и да вкарвам голове, но не съм толкова упорит, колкото бях преди".

Накъде след Барселона?

Левандовски също повтори желанието си да остане в Барселона възможно най-дълго. Той няма намерение да се насочи към Саудитска Арабия, нито към МЛС. "Дори не мисля за това - да отида в Саудитска Арабия. Супер щастлив съм в Барселона, в отбора, в града, със семейството си. Като човек съм щастлив. Преди пандемията от коронавирус идеята за МЛС беше здраво в главата ми, но някак си промених решението си след това". Левандовски е поставян под критики от началото на сезона, но Шави категорично застана на негова страна и го защити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички