Влошаващи се отношения: Манчестър Сити опитал да отмъкне топ талант от Барселона


Влошаващи се отношения: Манчестър Сити опитал да отмъкне топ талант от Барселона
Снимка: Getty Images

2086 0

По-рано през лятото имаше слухове, все още неоснователни, че отношенията между Барселона и Манчестър Сити се влошават. Сега обаче завесата започва малко да се повдига от медиите в Испания.

Сити е опитал да отмъкне голям талант от Барселона

През лятото Барселона подписа с капитана на "гражданите" Илкай Гюндоган и Жоао Кансело под наем от Сити това лято, но според Marca Сити се е опитал да заграби бижуто на "Ла Масия" Ламин Ямал.

Той навърши 16 през юли, в който момент той имаше право да подпише професионален договор за първи път. Барселона публично заяви, че сделката е близо до реализиране, след като през цялото лято се съобщаваше, че всичко е готово.

По-рано тази седмица обаче членът на борда Енрик Масип разкри, че е бил близо до напускане. "Ламине Ямал и Балде бяха в сериозна опасност да напуснат това лято, защото има клуб, който се опита да ги грабне“, каза Масип, цитиран от Marca.

Сега вече е разкрито, че клубът, който се е опитал да го вземе е английският шампион Манчестър Сити. Все още не е ясно дали същият е случаят с Алехандро Балде, който също предстои да поднови договора, който според Барселона е близо.

Барселона има близки връзки с агента на Ламине Ямал - Жорже Мендеш, което може да им е помогнало в преговорите, като се има предвид, че Мендеш има голяма част от бизнеса си с каталунците. Оттогава Шави го пусна титуляр в три от четири мача в Ла Лига, докато Луис де ла Фуенте му помогна да стане най-младият играч, титуляр и голмайстор на Испания срещу Грузия и Кипър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички