Напуснал Барселона обясни заради кое решение на Шави си е тръгнал от "Камп Ноу"


Напуснал Барселона обясни заради кое решение на Шави си е тръгнал от "Камп Ноу"
Снимка: GettyImages

7096 0

Новият играч на Реал Бетис Ез Абде обясни ясно решението си да напусне Барселона, за да се присъедини към другия тим в Ла Лига.  Абде се премести в Бетис в последния ден от трансферния прозорец, като според информацията клубът е платил 7,5 милиона евро за 50% от правата му. Барселона има клауза за обратно изкупуване, която е 20 милиона евро, но ще нарасне до 25 милиона евро през 2025 г.

Решението на Шави, което го е накарало да напусне

Спортният директор на Бетис Рамон Планес е изиграл ключова роля в сделката, каза Абде пред Marca. "Не се страхувах, че това няма да се случи, защото имах доверие на Рамон и знаех, че той ще го направи. От първия ден му казах, че искам да отида само в Бетис. Това, което търся, е да израствам като футболист".

Абде взе решението си, след като мениджърът на Барселона Шави Ернандес го остави на пейката в първите три мача от сезона. "В Барселона ми казаха, че искат да остана. В първите три мача видях, че той няма да ме използва. Бях наясно, че искам да играя от самото начало и реших да напусна".

Шави ясно даде да се разбере, че не може да гарантира на никого място сред титулярите, макар че преди сезона отправи молба към Барселона да не продава именно Абде.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички