Излезе програмата за първите два кръга в Ла Лига след подновяването


Излезе програмата за първите два кръга в Ла Лига след подновяването
Снимка: Getty Images/Guliver

2445 0

Надпреварата в Ла Лига ще бъде подновена на 11-ти юни. Кръгът започва с дерби, а във всеки един от дните след рестарта ни очакват срещи от първенството на Испания, като планът е да бъдат изиграни цели 20 мача в рамките на 8 дни.

28-ми кръг, който ще бъде първият след подновяването, ще бъде открит с дербито между Севиля и Реал Бетис. Шампионът на Испания Барселона ще поднови участието си в Ла Лига с гостуване на Майорка на 13-ти юни (събота). Ден по-късно пък е завръщането на двата гранда от Мадрид. Атлетико ще има трудна задача при гостуването на Атлетик Билбао, докато Реал Мадрид ще домакинства на Ейбар. Между 15-ти и 18-ти юни предстои да бъде изигран 29-ти кръг. Там за Барселона предстои домакинство на Леганес, докато Атлетико Мадрид отново ще гостува – този път на Осасуна. Задачата на Реал Мадрид изглежда най-тежка, след като футболистите на Зинедин Зидан ще са домакини на Валенсия.

Лидер в подреждането в Испания след 27 изиграни кръга е Барселона с 58 точки, следван от „Кралския клуб“, който има 2 точки по-малко. Битката за местата, даващи право на участие в Шампионската лига, е ожесточена, като отборите на Севиля, Реал Сосиедад, Хетафе, Атлетико Мадрид и Валенсия са събрани в рамките само на 5 точки. А ето кой играч ще запише уникално постижение, ако спечели титлата в Ла Лига през този сезон.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички