Атлетико (Мадрид) има нужда от представянето на Алваро Мората с Реал Мадрид през 2017 година


Атлетико (Мадрид) има нужда от представянето на Алваро Мората с Реал Мадрид през 2017 година
Снимка: Guliver/GettyImages

2370 0

Атлетико (Мадрид) има 11 мача до края на сезона в испанската Ла Лига, за да успее да се изкачи до местата, които дават право на участие в Шампионска лига. В момента "дюшекчиите" са 6-и с 45 точки, като пред тях са съответно Хетафе (5-о място) с 46 точки и Реал Сосиедад (4-о място) с 47 точки.

Участието в Шампионска лига е задължително за Атлети както от чисто футболна гледна точка, така и от икономическа (финансова). Диего Симеоне обаче трябва да наблегне на тренировките в нападение, защото то определено "куца" на столичани.

Водещият голмайстор е Алваро Мората с 12 попадения (8 в Ла Лига), но испанецът обикновено не завършва силно сезоните. Изключение прави 2016/17, когато Мората играеше за Реал Мадрид, а поради ротациите на Зинедин Зидан получаваше много шансове за изяви в последните двубои и реализира цели 7 гола.

Това донесе титлата на "кралския клуб", който спечели и Шампионска лига през същия сезон. Е, сега Симеоне трябва да извади именно тази страна на Мората и да се надява на подобен завършен на сезона. Още повече, че рядко има възможността да използва Диего Коща, Жоао Феликс и Мората едновременно поради различни причини. А кой важен футболист загуби Диего Симеоне преди рестарта на Ла Лига?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички