Реал Мадрид е пред трансферно лято, каквото не е имал досега


Реал Мадрид е пред трансферно лято, каквото не е имал досега
Снимка: Getty Images/Guliver

2339 0

Реал Мадрид може да има едно доста необичайно трансферно лято. Според Marca "белия балет" може да не осъществи нито една сделка през идния трансферен прозорец.

Пандемията от коронавирус се отрази сериозно на множество клубове и Реал не прави изключение. От мадридския клуб не искат да прибързват с трансфери, ако са наясно, че може да претърпи нови финансови загуби. Според прогнозите, и то в най-добрия случай, мадридчани ще имат 150 млн. евро по-малко приходи през следващия сезон, като това ще доведе до редуциране на бюджета в много сфери. Включително и при трансферите.

Такива могат да се състоят единствено в случай, че клубът съумее да продаде няколко свои играчи. Този вариант обаче е малко вероятен, тъй като малко клубове в момента са готови да харчат пари за играчи с толкова високи заплати, както в Реал. Основните цели пред клуба на Флорентино Перес са Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе. За французина обаче се твърди, че ще има опит за привличане през 2021 година. Едуардо Камавинга от Рен също е сред приоритетите на Зидан, но и това ще остане на заден план.

Друг проблем е, че Реал разполага с около 40 играчи за първия отбор, като първо ще трябва да измисли какво ще прави с ненужните. След 27 кръга от испанския шампионат мадридчани са втори в класирането с две точки по-малко от лидера Барселона. Първенството на Испания все още е на пауза заради пандемията, като се очаква да се поднови в средата на юни, което ще стартира истински футболен маратон със 110 мача за малко повече от месец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички