Историческо: Атлетик Билбао ще играе два финала за Купата на Краля в рамките на две седмици


Историческо: Атлетик Билбао ще играе два финала за Купата на Краля в рамките на две седмици
Снимка: Getty Images/Guliver

1743 0

Необичайната ситуация покрай коронавируса, която вече над година цари в Европа и по света, доведе нещата до исторически случай в Испания. За първи път един и същи отбор ще спори в два финала за един и същи трофей в рамките на две седмици.

Става въпрос за Атлетик Билбао, който е във финалните сблъсъци за Купата на Краля за сезони 2019/20 и 2020/21. Баските си осигуриха място там в тазгодишното издание, след като отстраниха Леванте с общ резултат от двата дубоя 3:2.

Така Атлетик ще спори за трофея с Барселона, който се справи с впечатляващ обрат над Севиля в другия полуфинал. Срещата ще се състои на 17 април. Но две седмици преди това от Билбао ще се борят за същия трофей, но за миналия сезон. На 3 април отборът излиза в дерби на баските срещу Реал Сосиедад.

Колкото до финала за тази кампания, той изправя един срещу друг двата най-успешни тима в Купата на Краля. Барселона ще търси рекорден 31-и трофей, докато Атлетик - 24-и. Билбао побеждава именно каталунците през 2015 година във финала при последния им триумф в състезанието, докато Барселона печели турнира за последно през 2018 година.

Междувременно в Испания се разкри мегаскандал с данъци за милиони, в който са замесени и Барселона, и Атлетик Билбао (както и Реал Мадрид).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички