Барселона отново е в борбата за трофеи в дните преди изборите за нов президент


Барселона отново е в борбата за трофеи в дните преди изборите за нов президент
Снимка: Getty Images/Guliver

1047 0

Късно снощи Барселона надигра Севиля с 3:0 и по този начин се класира на финала за Купата на Краля. По-късно днес Леванте и Атлетик Билбао ще определят другия финалист в турнира.

В свой материал от днес, "Marca" коментира възродените амбиции на "блаугранас" и акцентира върху това, че малко от настоящите играчи на Барселона са изпитвали такива емоции, каквито присъстваха във вчерашната среща.

"Барселона за втори път за една седмица игра срещу Севиля и показа, че е отбор, готов да се състезава и който е жаден за успехи и подобрения. Възраждане им претърпя провал срещу Пари Сен Жермен и срещу Кадис, но каталунците отново са на прав път както в Ла Лига, така и в Копа дел Рей. Отборът на Роналд Куман се зарадва на импулс, който не беше изпитван на "Камп Ноу" от доста време. 

Барселона взе важна победа в Ла Лига срещу Севиля през уикенда, което им позволи да потвърдят завръщането си в надпреварата за титлата. Вчера те победиха, след като изоставаха с два гола, за да стигнат до финала на Копа дел Рей, отново оставяйки Севиля на една победа от трофея.

През декември всичко изглеждаше различно, а и тази година имаше доста тъмни моменти - от провала срещу ПСЖ до неотдавнашния арест на Хосеп Мария Бартомеу.

Сега обаче Kуман изглежда по-силен от скамейката. Рисковете, които поема се отплащат, решенията му работят и думите му са добре обмислени. Холандецът успя да оцелее след серията от контузии на свои играчи, както и след усложненията около бъдещето на Лионел Меси. Работата на Роналд Куман бе подпомогната и от изгряването на звездите на Педри, Роналд Араухо и дори Оскар Мингеса.

След като нещата вървят добре на терена, изборите в клуба най-накрая дойдоха и клубът ще има нов президент в понеделник. Всеки един от Жоан Лапорта, Виктор Фонт и Тони Фрейкса присъстваха на мача в сряда вечерта.

Барселона се нуждае от насока и лидерство, точно както играещият персонал се нуждае от фокус и цели, които Kуман иска да донесе чрез планирането напред за сезон 2021/22. Дори Меси обмисля да остане.

Тъкмо когато бурята започна да изглежда перманентна, слънцето отново започна да изгрява за Барселона", завършва изданието коментара си.

А как изобщо се стигна до падението на Барселона, прочетете в ТОЗИ МАТЕРИАЛ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички