Испания трепери цяло полувреме за измъчена победа


Испания трепери цяло полувреме за измъчена победа
Снимка: Getty images/Gulliver

1487 0

Испания победи, но не убеди с играта си в Севиля в мач от Група С на квалификациите за Евро 2016.

С гол на Алваро Мората в 28-ата минута "Ла Фурия" надви тимът на Украйна, който можеше да ги сюрпризира лошо през второто полувреме, когато иберийците намалиха рязко оборотите.

Късметът на Севиля обаче бе на тяхна страна. Испания никога не е губила на „Рамон Санчес Писхуан”, като от 25 мача е допуснала едва едно равенство.

Първата по-сериозна позиция се откри пред Алваро Мората, който в 9-ата минута се измъкна хитро зад защитата на гостите. Той проби в наказателното поле, но диагоналният му удар мина на сантиметри от дясната греда на Пятов.

Натискът на испанците се усилваше и в 15-ата минута, след като защитата парира два изстрела, Пятов трябваше да избива топовен шут на Коке от 18 метра.

Артьом Федецки опита да отиграе хубаво центриране от пряк свободен удар от около 40 метра. Той отигра с воле и без подготовка изсипаната в наказателното поле, но ударът му мина делече от вратата в 19-ата минута.

Това не смути домакините, които продължиха да диктуват играта.

Гстите от своя страна разчитаха на редките си контраатаки. При една от тях те се задържаха около наказателното поле на домакините. В крайна сметка топката попадна на крака на Руслан Ротан, който непокрит от границата на наказателното поле стреля близо до левия стълб на Касияс в 26-ата минута.

2 минути по-късно обаче „Ла Фурия” разви атака чрез множество комбинации Коке, в средата на терена, пусна извеждащ пас напред, а Алваро Мората достигне топката, навлизайки в наказателното поле и борейки се със защитник на Украйна, успя да прехвърли Пятов, за да отбележи първия си гол за националния отбор – 1:0.

Нова многоходова атака на Испания позволи на Иниеста в 38-ата минута да изведе Иско зад защитата. Той успя да отбележи, но голът бе отменен заради засада.

В 41-ата минута пък пласираният на дузпата Серхио Рамос, получи на главата си центриране от дясно на Давид Силва след изпълнение на фаул. Мощният му удар обаче срещна лявата сглобка на украинската врата.

Испанците решиха, че са спечелили мача и поуспокоиха оборотите през втората част, което можеше да им изиграе лоша шега. Украинците се възползваха от отпускането и направиха всичко възможно да стигнат поне до равен.

В 51-ата минута Икер Касияс трябваше да се намесва след коварен пряк свободен удар за Украйна от 25 метра. Топката бе центрирана към дузпата, а испанските защитници свършиха своята работа, но траекторията на удара водеше към десния ъгъл на испанския вратар, който с решителен плонж предотврати сигурен гол.

Украинците продължиха да разчитат на подобни центрирания след фаулове, като нова възможност получи Федецки 2 минути по-късно.

Икер Касияс не изчисти добре топка, което позволи на Ротан да пробие отляво и да стреля силно от границата на наказателното поле в 58-ата минута. Касияс парира с тяло, а топката излезе в корнер.

Украйна се отчете с нов пропуск малко по-късно. Гравец бе изведен от ляво и достигна аутлинията, от където пусна към свой съотборник, чийто изстрел затрудни максимално Касияс в 67-ата минута.

В 87-ата минута испанците развиха добра комбинативна атака, като Пятов с върха на пръстите си изби фронтален удар на Касорла към десния му ъгъл. Съдията не видя съприкосновението и свири удар от вратата.

След този мач Испания продължава да изостава с 3 точки от лидера Словакия, събирайки 12 пункта.

Словаците са лидер в групата, след като надделяха като домакин над Люксембург с класическото 3:0.

В друг мач Македония загуби домакинството си на Беларус с 1:2.

Испания – Украйна 1:0

Съставите:

Испания: Касияс, Рамос, Хуанфран, Пике, Жорди Алба, Иниеста (Касорла, 74`), Давид Силва, Бускетс, Иско, Коке, Алваро Мората (Педро, 65`)

Украйна: Пятов, Кучер, Шевчук, Федетский, Хачериди, Ротан, Тимошчук, Степаненко, Коноплянка, Ярмоленко, Зозуля (Кравец, 32`, Будкивский, 90` )

Съдия: Джунейт Чакър (Турция)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички