Играчите, на които най-често залага и топреализаторът на Шави в първите му 100 дни в Барса


Играчите, на които най-често залага и топреализаторът на Шави в първите му 100 дни в Барса
Снимка: Getty Images

1811 0

Във вчерашния ден, 14 февруари, станаха 100 дни от идването на Шави Ернандес като треньор на Барселона. От клуба отбелязаха този първи юбилей на бившата тяхна легенда в новото му амплоа. Оказа се, че за първите си 100 дни на руля на тима Шави е спечелил 22 от възможните 33 точки в Ла Лига.

В този период бившият халф е използвал в мачовете 33-ма играчи на клуба. Най-често при него са играли осмина футболисти: Нико Гонсалес (16 игри), Марк-Андре тер Щеген (15), Серхио Бускетс (15), Роналд Араухо (15), Жерар Пике (15), Френки де Йонг (15), Жорди Алба (14) и Гави (13). Най-много попадения за тима при Шави досега е вкарал Люк де Йонг - 4 на брой.

Не всичко обаче върви гладко за новия треньор през този период. Въпреки че Барса има някакъв илюзорен шанс да спечели титлата в Испания, тимът отпадна от Шампионска лига, както и от Купата на Краля. Каталунците не успяха да стигнат до финала и в турнира за Суперкупата на страната. А ето кой бивш играч на Реал се радва да вижда успехите на Шави в Барса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички