Трите пъти, в които Лионел Меси е щял да напусне, но не го прави. Ще има ли четвърти?


Трите пъти, в които Лионел Меси е щял да напусне, но не го прави. Ще има ли четвърти?
Снимка: Guliver/GettyImages

2943 0

Лионел Меси обяви, че иска да напусне Барселона и хвърли всички около каталунския клуб в паника. Това обаче не е първият път, в който усилено се говори за напускането на гениалния аржентинец. Историята помни още 3 случая от миналото, в които той е щял да се откаже от Барселона или националния отбор на Аржентина, но в крайна сметка не го прави.

За първи път подобни индикации имаше през 2014 година. Тогава Тата Мартино е наставник на "блаугранас", след като наследява поста от Тито Виланова, който тогава има проблеми със здравето. Контузии, слаба форма на отбора, загуба от Реал Мадрид във финала за Купата на Краля, отпадане на четвъртфиналите в Шампионска лига и неуспешна кампания в Ла Лига, след като Атлетико (Мадрид) печели титлата.

"Вярно е, че имаше момент, в който Тито беше в деликатна позиция, а в същото време изобщо не се знаеше дали Меси ще остане. Те се срещнаха, говориха с часове. Според мен, Тито разубеди Меси. Не знам какво говориха, но Меси реши да остане" - споделя през 2019 година асистентът на Виланова - Жорди Роура, който продължи работата си в клуба.

През 2016 година бе вторият случай, в който Меси искаше да напусне Барселона. Тогава обаче ситуацията бе малко по-различна, тъй като аржентинецът искаше да го стори заради проблемите си данъци в Испания.

"По онова време мислех да напусна, не защото исках да напусна Барселона, а защото исках да се махна от Испания. Чувствах, че е зле отношението към мен и исках да се махна. Имах отворени врати към много отбори" - признава за онзи случаи, години по-късно самият Меси.

Отново през 2016 година Меси "напусна" националния отбор на Аржентина. След загубен финал в Копа Америка от Чили на дузпи, Лионел Меси бе силно разочарован и решен да се пенсионира. Дори го обяви. Само месец по-късно, през септември, обаче Меси обяви, че се завръща в националния.

Предстои да разберем как ще завърши 4-ият случай, в който Меси иска да напусне. Този път обаче, изглежда много вероятно търпението му да е напълно изчерпано и в действителност да поеме в посока извън "Камп Ноу".

Междувременно, специален парад в Аржентина убеждава Лионел Меси да се завърне в Нюелс Олд Бойс (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички