Шефът на Ла Лига отново погна Барселона, може да доведат до колапс испанския футбол


Шефът на Ла Лига отново погна Барселона, може да доведат до колапс испанския футбол
Снимка: Getty Images

1772 0

Президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас, каза, че няма как да не обърнат внимание на финансовите проблеми на Барселона, тъй като това ще доведе до колапс на испанския футбол.

Ла Лига може да се срине заради финансовите проблеми на Барселона

"Барселона е много важна за лигата, но ако погледнем на другата страна за техните проблеми, това би било сериозна грешка. Първенството ни ще се срине. Може би сега техният президент ще ме нарече ядосан, но това е истината", призна Тебас в четвъртък на Индустриален и футболен форум на Financial Times в Лондон.

Тебас също така анализира състоянието на испанския футбол и беше попитан дали се чувства горд да види отбори като Реал Мадрид да се справят и да побеждават английските отбори, въпреки предполагаемата доминация на Висшата лига от икономическо естество. 

"Да, чувствам се горд, за Виляреал, за Севиля, не само за големите отбори. Това показва, че не само парите са важни. Да, парите ви дават конкурентно предимство, но това не е всичко, което има значение. Може да имаме по-малко пари, но работим по-добре в тренировките, с нашите скаути... Има много фактори, които включени“, добави президентът на Ла Лига.

Идеята за Суперлигата е още актуална

Тебас потвърди, че Суперлигата не е мъртва и каза, че опитът за създаване на ново състезание е предупредително послание, за което трябва да внимават. "Това е послание, което ви казва: Реал Мадрид генерира много пари, те искат да играят срещу най-добрите, да имат най-добрите мачове, а за нас остават трохите. Това не е добро послание. Все едно държава е управлявана от банка.

Трябва да разгледаме защо се появи тази Суперлига, дали трябва да подобрим управлението на спорта, например. Системата, която имаме, понякога облагодетелства повече големите отбори и трябва да намерим по-добър баланс". Идеята за Суперлигата не спира да се коментира, като дори и една от звездите на Реал Мадрид - Тони Кроос, публично обяви подкрепата си за нея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички