Някои от големите звезди на Реал са от грешната страна на 30-те, как ще изглежда отборът на бъдещето?


Някои от големите звезди на Реал са от грешната страна на 30-те, как ще изглежда отборът на бъдещето?
Снимка: Getty Images/Gulliver

33581 0

Реал Мадрид поддържа основно ядро от важни играчи, с които преследва големите си цели (понякога успешно, друг път не) вече няколко години. Съвсем в реда на нещата обаче това ядро скоро ще бъде разрушено от безмилостната и никому прощаващата старост, която във футболен аспект настъпва сравнително рано.

Бърз поглед върху основни играчи, използвани от Зинедин Зидан, подсказва, че скоро французинът няма да може да разчита на нивото, което демонстрират в момента. Лука Модрич (34), Серхио Рамос (33), Карим Бензема (32), Марселон (31), Бейл, Кроос и Начо (30). Съвсем скоро и все още недоказалият се с "бялата" фланелка Азар ще навърши 30. Всички те определено са от грешната страна на 30-те за един футболист.

В клуба напоследък се забелязва приятната тенденция да бъдат привличани млади и тепърва навлизащи в големия футбол имена, които да се развиват на "Сантяго Бернабеу" или отдадени под наем. Проблемът обаче е, че те не могат моментално да заемат своите места в титулярния състав и да заменят имена, които доминириха в Шампионска лига, печелейки я в 4 от 5 години.

Вратарят Тибо Куртоа е на 27, като позицията му на терена му позволява да играе до по-висока футболна възраст. Защитниците Рафаел Варан (26) и Ферлан Менди (24) имат още много футбол пред себе си, ако всичко е по план. В халфовата линия 28-годишният Каземиро също все още не трябва да се притеснява от възрастта си, а на него ще му партнира може би най-голямото откритие на този сезон - Федерико Валверде, който е само на 21.

Мартин Йодегаар, който е постоянно отдаван под наем от "кралския клуб", също започва да показва неоспоримите си качества. Норвежецът е само на 21 и през лятото се завръща на "Сантяго Бернабеу", където спокойно може да бъде използван от Зидан и да допълни Каземиро и Валверде. Такава е ситуацията и с Ашраф Хакими (21), който е под наем в Борусия Дортмунд, където показва наистина огромно израстване, постоянство и страхотно представяне. Той може да замести Дани Карвахал.

Остана позицията в центъра на защитата до Рафаел Варан, както и най-важното за клуб като Реал и неговите фенове - триото в атака. За бранител трябва някой от световно ниво, като не е ясно дали 22-годишният привлечен през лятото Едер Милитао ще успее да израсне достатъчно, че да е титулярен партньор на Варан.

В нападение "белия балет" може да разчита на Винисиус Жуниор, който започва да играе все по-голяма роля, а е още само на 19 години. Разбира се, всички, свързани с "кралския клуб", се надяват да видят в близкото бъдеще и Килиан Мбапе, като подобно развитие изглежда неизбежно, така че може да приемем французина като част от този потенциален бъдещ състав на тима.

И ако приемем, че Мбапе ще застане отдясно, то остава позицията на централния нападател. Напоследък все повече се говори за детето-чудо на световния футбол - Ерлинг Холанд (19), който, ако показва същата форма, би свършил перфектна работа на "Сантяго Бернабеу". Положителен знак е, че баща му отправи намек към Реал, че Холанд би желал подобно развитие. Той може да напусне Дортмунд през 2021 г. срещу само 75 милиона евро заради клауза в договора.

Важно е да се спомене, че в "кралския клуб" има и изключително перспективни млади футболисти, които не са споменати в горепосочения потенциален бъдещ състав. При добро развитие всеки един от тях спокойно може да си заслужи мястото сред титулярите - Рейниер (18), Лука Йович (22), Марко Асенсио (24), Родриго Гоеш (19), Брахим Диас (20) и други.

НА ДНЕШНАТА ДАТА (06.03) ПРЕДИ 118 ГОДИНИ Е СЪЗДАДЕН РЕАЛ МАДРИД

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички