Големи комисионни разколебават Реал Мадрид за привличането на Холанд


Големи комисионни разколебават Реал Мадрид за привличането на Холанд
Снимка: Getty Images

2014 0

Ерлинг Холанд ще бъде едно от най-коментираните имена на трансферния пазар следващото лято. Без съмнение, норвежкият нападател ще напусне Борусия Дортмунд и ще се опита да направи скок до най-високото ниво на световния футбол. Отбори като Манчестър Сити, Реал Мадрид и Барселона вече проявиха интерес към футболиста. 

Според испанското издание Sport сумата за цялата операция може да достигне до 450 милиона евро, като германският тим ще прибере само 100 от тях. По 50 милиона ще получат агентът и бащата на нападателя. Самия Холанд иска по 50 милиона евро заплата на сезон, както и договор за 5 години. Това би било риск за клуба, който се съгласи на тези условия. 

Президентът на Реал Мадрид смята, че тази инвестиция е твърде скъпа. Предвид тежките икономически условия в цял свят, Перес си е поставил лимит в размер на 200 милиона евро. Освен това, плащането на половината от тази част в комисионни не е  включена в плана.

"Кралете" смятат, че амбициите и на агента и бащата на футболиста са злоупотребяващи и прекомерни, особено след като стана ясно, че е почти ясно привличането на Килиан Мбапе в състава това лято. 

Междудругото, президентът на Френската футболна федерация посъветва Мбапе да не ходи в Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички