Феде Валверде с категоричен отговор: Би ли играл в Барселона и защо


Феде Валверде с категоричен отговор: Би ли играл в Барселона и защо
Снимка: Getty Images/Gulliver

1561 0

Полузащитникът на Реал Мадрид Федерико Валверде даде любопитно интервю, в което разкри защо никога не би играл за вечния съперник на "лос бланкос" - Барселона. Футболистът говори пред Cadena SER седмица след отличното му представяне във важния мач с ПСЖ.

„Мачът срещу ПСЖ беше уникален и много важен! Не са хиляди двубоите в кариерата ми, имало е доста важни, но като тези срещу ПСЖ не съм играл. Това са мачове, които ще останат в съзнанието ми за цял живот. Да защитавам тази емблема, да печелим и да се класираме за нашите фенове, това е историческо за мен", каза уругваецът, след като Реал Мадрид се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига.

„От уважение към Реал Мадрид и заради ценностите, които ми дадоха вкъщи, не бих играл за Барселона. От уважение към отбора, който ме храни, който ми дава живот и любов – никога не бих предприел подобна стъпка", отсече 23-годишният халф.

"Реал Мадрид е специален отбор. Той промени живота ми. Аз съм от Пенярол, но откакто пристигнах в Мадрид, знам че нося фланелката на най-добрия тим в света. Въпреки голямата отговорност се радвам, че съм част от клуба", спомена Валверде.

Феде, който подписа с Реал Мадрид през 2016 г., има договор с “кралския клуб” до 2027 г. „Опитвам се да работя максимално всеки ден и се подобрих много, откакто пристигнах в Мадрид. Узрях не само като играч, но и като човек в много аспекти, които не са видими във футбола. Един от най-важните ми моменти е под ръководството на Зидан, когато записах серия от мачове без контузии и отборът се нуждаеше от мен", призна уругваецът пред испанската медия.

Припомняме, че само след дни предстои Ел Класико. Карло Анчелоти получи лоши новини преди дербито с Барселона, тъй като титуляр на Реал ще пропусне мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички