Европейската Суперлига взе решението след отказването на английските отбори


Европейската Суперлига взе решението след отказването на английските отбори
Снимка: Getty Images/Guliver

2740 0

Въпреки тежкия удар, който Суперлигата понесе след отказването на английските отбори да участват, организаторите на новосформирания шампионат няма да се откажат от намерението си да организират турнир в пряка конкуренция на УЕФА. 

От организацията излязоха със становище по темата и нямат намерение да спрат с искането си за реформа в европейския футбол. Организаторите обявиха и нови цели, най-голямата от които е да осигурят по-високи плащания "от солидарност", каквито има и в момента в европейския футбол. Целта на новия шампионат е да осигури стабилност на цялата футболна екосистема, като финансовите постъпления в турнира няма да са ограничени единствено до участниците в Суперлигата. 

"Европейската Суперлига е убедена, че моментното състояние на европейския футбол трябва да се промени. 

Ние предлагаме ново европейско състезание, защото действащата система не работи. Нашето предложение цели да позволи на спорта да се развива, докато генерира приходи и стабилност за цялата футболна пирамида, включително и да помогне на футбола да преодолее финансовите затруднения в следствие на пандемията. Също така нашият проект ще осигури повишение материални облаги за всички замесени в европейския футбол. 

Въпреки обявеното напускане на английските отбори, принудени на тези действия заради външни фактори, вярваме, че нашето предложение е напълно съобразено с европейските закони, както беше демонстрирано в съда, който осигури защита на Супер лигата от трети страни. 

Заради настоящата ситуация, ще обмислим кои са най-подходящите следващи стъпки, за да коригираме нашия проект, като имаме предвид да осигурим на феновете най-великото изживяване, докато работим усърдно за увеличаване на плащанията от солидарност към цялото футболно общество", гласи декларацията на организаторите на Суперлигата. 

Към настоящия момент единствените сигурни участници в Суперлигата са Реал Мадрид и Ювентус. Заговори се, че Интер и Милан ще напуснат учреждението, а Барселона и Атлетико изразяват подкрепа за новия турнир, но все още не е взето окончателно решение дали няма да последват съдбата на английските отбори. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Продукт за 200 милиона: Какво в цифри е Антъни Джошуа за британския бокс?

Предвид своята популярност и високия си коефициент на успехи в битки, при това на успехи с нокаут, не е изненада,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама